facebook3

logo sbp

„....ПОТОМЦИ СМЕ НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ, ИЗРАСНАЛИ СРЕД ЯРОСТНИ БОРБИ, КАЛЕНИ В УСТРЕМА СМЕ ПАРАШУТИСТИ, НЕПОБЕДИМИ ОРЛИ!”

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАРАШУТИСТИ - ПЪРВИЯТ ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ ЗА ПАРАШУТИСТИТЕ И СПЕЦИАЛНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Този сайт е създаден от Управителния съвет на Сдружение „Съюз на българските парашутисти”, по идея на основната част от неговите членове - представители на различни поколения български парашутисти, обединени от основната идея – да се покаже на обществото ни истината запарашутистите, парашутизма и Специалните сили на България. На този етап сайта се поддържа само на български език, а в последствие на английски и други езици.

През своята дългогодишна история, със своето мъжество, смелост, незабравимите подвизи по бойните полета на Втората световна война, проявеният героизъм и достойни дела, сътворени, умножени и пренесени през годините и записани в героичната летопис на БА, българските парашутисти са извоювали достойното си място, сред българското войнство.

Не по-малко достойни за уважение са и успехите и мъжеството, постигнати и проявени в мирно време от българските войни-парашутисти. Много са парашутистите, чийто героизъм и доблестна военна служба в името на отечеството ни изпълват с възхищение, и са основание за самочувствие, заслужена гордост и авторитет.

Демонстрираното бойно майсторство и висок дух, през годините на участие в многонационални учения по инициативата „Партньорство за мир”, мироопазващите мисии на НАТО на Балканите и в операциите по поддържане на мира в Ирак и Афганистан, доказа безусловно, че парашутистите от Специалните сили на БА, със силно развитото си чувство за дълг и отговорност, по нищо не отстъпват на колегите си от съюзните армии.

С любов, жар и дръзновение ТЕ и днес отстояват миналото, настоящето и бъдещето на парашутните поделения в БА. Със своята готовност, за саможертва в името на защитата на Отечеството ни – Република България, Те безусловно доказаха, че Специалните сили, имат своето важно място и роля в съвременните бойни действия.

Основната цел, която си поставя Сдружение „Съюз на българските парашутисти” е – обединение на всички настоящи и бивши парашутисти, от Специалните сили на България, в едно цяло и този сайт е едно добро начало. С неговото изграждане, се създават условия, за всестранен обмен на информация, споделяне на опит от бившите и настоящи парашутисти от Специалните сили на различните ведомства.

В нашия форум можете да намерите приятели, с които сте служили, а така също и колеги от аероклубове и други подразделения на Специалните сили.

Форум порталът - това е мястото в интернет, където Вие можете да общувате по теми, които само Вие разбирате, където хора на които не им е безразлична съдбата на парашутизма и Специалните сили, могат да споделят мнението си, да намерят съмишленици, или просто добри приятели.

А тези български младежи, които са решили да постъпят на служба в поделенията на Специалните сили на БА – винаги могат да получат професионални съвети и отговори на свои въпроси.

Ние сме готови, да обсъждаме с Вас градивни предложения и да публикуваме Ваши статии, в съответните раздели на сайта с указване на Вашето авторство.

Сайтът е създаден основно за общуване, но сме длъжни да Ви предупредим, че в него е забранено разпространяването на информация, която е важна, представлява държавна тайна или би навредила на Специалните сили. Той не е място за политическа агитация или обиждане и накърняване достойнството на опонентите.

Още веднъж искаме да Ви припомним, че този сайт е инициатива на Сдружение „Съюз на българските парашутисти” и преди да го критикувате – помислете, може би с Ваша помощ,той ще стане по-интересен и по- професионален.

Ние призоваваме към ползотворно сътрудничество, всички заинтересовани лица:парашутисти; журналисти;тесни специалисти по дадени теми; други компетентни лица. Съвместно с Вас, ние ще постигнем успех на нашите идеи и е възможно благодарение на това службата на военнослужещите в поделенията на Специалните сили да стане по-привлекателна и по-лека.

Сдружение „Съюз на българските парашутисти” е силно със своята солидарност, с проблемите на своите членове и оказване помощ на нуждаещите се. Именно в това е неговата „сила”, в неговата ежедневна практика, защото хората свикнали да гледат смъртта в очите, много добре знаят високата цена на човешкия живот и че роденият да лети, не може да пълзи.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА СДРУЖЕНИЕ „СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАРАШУТИСТИ

Създаването на този уеб сайт и технологиите използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстове, графични и видео материали, публикувани в САЙТА са собственост на Сдружение „СБП”, освен ако изрично е посочено друго. В сайта се допуска публикуване на текстове и други материали само след писмено съгласие на УС на Сдружението, посочване на източника и добавяне на линк към  bulgarianparatroopers.eu. Използването (копирането) на текстови, графични и видеоматериали  публикувани в САЙТА  е строго забранено. Нарушителите ще бъдат подвеждани под съдебна отговорност. Този Сайт е собственост на Сдружение „СБП” и всички права са запазени. Използването на Хиперлинк е задължително. Информациите (документите, справките, текстовете, графичните, снимковите и видеоматериалите) вbulgarianparatroopers.euса изготвени от членовете на УС и Сдружението, като са използвани  и други източници на новини и сайтове в Интернет пространството. Редакцията наbulgarianparatroopers.eu не носи отговорност за тяхното съдържание.

За сдружението

Специални сили

Други статии