facebook3

Посещения в сайта

161551
Посещения днесПосещения днес35
Общо посещенияОбщо посещения161551
Посетители в момента 41

Дата и час

Вход в сайта

„Да полетим над Калофер с балон”-Деца летяха с балон по случай 1-ви юни –Ден на детето

„Да полетим над Калофер с балон”-Деца летяха с балон по случай 1-ви юни –Ден на детето.

Съюзът на българските парашутисти се включи в изпълнение на Програмата на община Карлово, кметство Калофер, Национален музей „Христо Ботев” и читалище „Христо Ботев -1969г.” за майски празници в Калофер на Мемориален комплекс „Христо Ботев” във връзка с честването на 148 години от героичната гибел на Христо Ботев.

В изпълнение на Годишната програма на Съюза на българските парашутисти (СБП), по инициатива на Председателя на регионалната структура на съюза в регион Карлово-Калофер –члена на Националното му ръководство г-н Николай Нешев се включихме в програмата с мероприятие на 01.06. 2024г. по случай 1-ви юни –Ден на детето, под наслов „Да полетим над Калофер с балон”.

В мероприятието участваха следните членове на СБП:

-НР на СБП и членове от гр. Пловдив със своите внуци: о.з.полк. Сирмо Сирмов със своя внук., о.з.полк. Николай Стоицев със своите внуци; о.з подп. Васил Г. Василев; о.з подп. Емил Стефанов, о.з. м-р Петко Аргилашки със своите внуци; о.з к-н доцент Иво Димитров; с-на от запаса Михаил Георгиев.

-Председателят на Областната ни структура на – София о.з. подп. Стефан Гълъбов със своя внук и членове на структурата;

-Председателят на регионалната ни структура – в регион Костенец- Белово –о.з.полк. Васил Атанасов;

-Парашутиста от област Плевен о.з. подп. Минков.

По време на мероприятието с о.з. подп . Минков бяха уточнени последните детайли относно учредяване на областна структура на СБП в област-Плевен.

Балонът беше осигурен и управляван от членовете на СБП: ръководител г-н Тодор Филчев с помощници: г-н Петър Калчев и г-н Михаил Георгиев.

Децата летяха безплатно благодарение на спонсорството на SKS-„Беретинг България ЕАД; фирма „Аникстрой”; гр. Калофер; д-р Кирев –гр. Пловдив и др.

На децата бяха раздадени:

-рекламни фланелки на СБП- осигурени от члена на НР на СБП г-н Любомир Апостолов;

-Валенки с логото на СБП – осигурени от НР;

-Рекламни флагчета на СБП – осигурени от члена на НР и председател на регионалната ни структура в Карлово-Калофер- г-н Николай Нешев.

Представителят на SKS-„Беретинг България ЕАД, г-жа Ланка Иванова раздаде пакети с подаръци на децата.

Председателят на регионалната структура на СБП в регион Карлово-Калофер г-н Николай Нешев беше организирал доста изненади за децата, като: раздаване на балони, и флафчета с логото Съюза, книга за Ботев и накрая най-голямата атракция торта под формата на парашут, която беше разрязана и раздадена на децата.

След това мероприятие децата се включиха в рисунки на открито под наслов -„Нарисувай бащиното огнище” и разгледаха изложбата на рисунки на деца от гр. Калофер организирана от къщата музей „Христо Ботев” в парк ”Ботевата градина”.

Празникът продължи с участието в мероприятието посветено на 80-та годишнина от възстановяването на къщата музей на Христо Ботев и откриването й като музей.

По време на тържествения обяд организиран лично от г-н Николай Нешев, председателят на НР на СБП Сирмо Сирмов връчи членската карта и рекламна фланелка на СБП с логото на сдружението на члена на СБП - кмет на гр. Калофер г-н Дрогомир Христов БОЕВ, рекламна фланелка беше връчена и на г-н Николай Нешев.

Мероприятието завърши с концерт на вокална група „Алмадин” –гр. Сопот и тържествена заря-проверка.

Кратка информация за основния спонсор на мероприятието SKS-„Беретинг България ЕАД:

СКФ е лидер на световния пазар, предоставяйки първокласни продукти и решения за клиенти в много различни индустрии по целия свят. СКФ Берингс България произвежда лагери и компоненти, като доставя продукция за пазарите в Америка, Африка, както и за световни автомобилни производители в световен мащаб. Доказал се като устойчив работодател от над 20 години в страната ни. България има три завода: в гр. Калофер; гр. Сопот и с. Кърнаре.

НАЦИОНАЛНО РЪКОВОДСТВО НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАРАШУТИСТИ

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

За сдружението

Специални сили

Други статии