facebook3

Посещения в сайта

162722
Посещения днесПосещения днес17
Общо посещенияОбщо посещения162722
Посетители в момента 8

Дата и час

Вход в сайта

ДО ГЕНЕРАЛИТЕ, ОФИЦЕРИТЕ, СЕРЖАНТИТЕ И ВОЙНИЦИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНИТЕ СИЛИ НА БА

ДО ВЕТЕРАНИТЕ И ВОЕННИТЕ ПАРАШУТИСТИ ОТ ЗАПАСА И РЕЗЕРВА

ДО ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТЕН ПАРАШУТИЗЪМ

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С

                Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти и войници от Специалните сили на БА,

                Уважаеми господа ветерани и военни парашутисти от запаса и резерва,

                Уважаеми представители на българския спортен парашутизъм,

                Националното ръководство на Съюза на българските парашутисти (СБП) има честта и удоволствието, най-сърдечно да Ви поздрави по случай „18-ти октомври–Ден на военния парашутист от БА” и 78-та годишнина от Първия боен ден на Парашутната дружина - Първото парашутно поделение в БА.

            Преди 78 години на този ден в боевете при Стражин, получи бойното си кръщение първото парашутно поделение в Българската армия - Парашутната дружина, като записа славни и незабравими страници във военната история на България, с които ние заслужено се гордеем. От тогава беше положено началото на организационното изграждане и бойното използване на парашутните поделения в БА.      

            За тези 78 години развитие, наследниците на Парашутната дружина–военните парашутисти доказаха, че имат своето важно място и роля в съвременните бойни действия. Постигнатите през годините резултати са основание за самочувствие и заслужен авторитет. С високия си професионализъм, във времето на израстване и промени в БА, поколения български парашутисти останаха верни на своя народ и Родина.

            И днес Вие Наследниците на успехите на военните парашутисти по безспорен начин продължавате традицията да сте войни на честта, безпределно предани на Отечеството! Вие, като елитен Вид въоръжени сили с високия си професионализъм, със силно развитото си чувство за дълг и отговорност, със своята готовност за саможертва в името на защитата на целостта и независимостта на Република България, сте заслужили голяма признателност и уважение.

            Войните-парашутисти, ветераните и военните парашутисти от запаса и резерва на Специалните сили на БА с доказаното във времето чувство за дълг, чест и отговорност, и днес, продължавате да защитавате, популяризирате и ревностно да защитавате, славата, миналото, настоящето и бъдещето на парашутните поделения на БА, за което също заслужавате голяма признателност и уважение.

            С доказания си професионализъм и спортно майсторство представителите на българския спортен парашутизъм, също са заслужили голяма признателност и уважение, за завоюваните редица призови места, медали и купи на Световни, Европейски и Републикански първенства.

            Уважаеми парашутисти, в този празничен ден, приемете най–искрените пожелания от Националното ръководство на СБП, преди всичко за крепко здраве, благополучие, семейно щастие, сили и енергия за съхраняване и издигане на престижа на Българските парашутисти у нас и в чужбина.

ЧЕСТИТ     ПРАЗНИК!

НАЦИОНАЛНО РЪКОВОДСТВО НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАРАШУТИСТИ

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

За сдружението

Специални сили

Други статии