facebook3

Посещения в сайта

115680
Посещения днесПосещения днес9
Общо посещенияОбщо посещения115680
Посетители в момента 8

Дата и час

Вход в сайта

П О К А Н А

ЗА УЧАСТИЕ В ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА „ 18-ти ОКТОМВРИ – ДЕН НА ПАРАШУТИСТА ОТ БА” И 78 –ТА ГОДИШНИНА ОТ ПЪРВИЯ БОЕН ДЕН НА ПАРАШУТНАТА ДРУЖИНА – ПЪРВОТО ПАРАШУТНО ПОДЕЛЕНИЕ НА БА

                                                                                                           

         УВАЖАЕМИ ПАРАШУТИСТИ,

         Националното ръководство на „Съюза на българските парашутисти” има честа и удоволствието да покани всички свои членове и симпатизанти (всички парашутисти и други военнослужещи настоящи и бивши и цивилни служили и работили в парашутни поделения на БА и МВР, както и изпълнявалите парашутни скокове в Спортни клубове и бившите Аероклубове) да вземат участие в тържественото честване на „18-ти октомври – Ден на парашутиста от БА” и 78 -та годишнина от Първият боен ден на Парашутната дружина = Първото парашутно поделение на БА.

        

         ЧЕСТВАНЕТО НА ПРАЗНИКА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПО СЛЕДНАТА ПРОГРАМА НА СКСО и НР на „СБП”:

         1. На 17.10. 2021г. в гр. Пловдив - в района на Съвместното Командване на Специалните операции (СКСО) на ул. „Ген. Радко Димитриев” No-2:

         -До 10.20 - Пристигане на официалните лица;

         -10.30 - 10.40 - Церемония по посрещане на официалния гост;

         - 10.40 - 11.30 - Тържествена церемония по случай деня на Военния парашутист и полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи;

         -11.30 - 12.00 Благодарствен молебен и поднасяне на венци и цветя пред параклиса „Св.Йоан Рилски Чудотворец“ в района на СКСО.

         2. На 18.10. 2021г. в  гр. София: 

         -10.30 - 11.00 Военен ритуал и заупокойна молитва на Алеята на парашутиста в Централни Софийски гробища;

         -12.30 - 13.00 Тържествен военен ритуал пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание”.

         3. На 18-ти октомври – ПО ИНИЦИАТИВА НА НР на „СБП”- Празнична вечеря от 19.00 ч. до 23 00ч. в р-т „Белите брези” в гр Пловдив, на ул „Скопие”-23 – СВОБОДНА КОНСУМАЦИЯ (ПО ИЗБОР НА УЧАСТНИЦИТЕ)

         В Празничната вечеря могат да участват всички парашутисти (офицери, сержанти, войници и граждански лица) служещи и служили (работили) в парашутни поделения на БА, МВР и Спортни клубове (бивши аероклубове) от всички населени места в Република България.

         Поради постоянно променящата се епидемиологична обстановка, записвания за куверт за празничната вечеря няма да се правят, който желае може, да се яви направо в ресторанта и да си поръча на свободна консумация.

                                   Председател на НР на „СБП”

                                   о.з. полк. Сирмо Сирмов

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

За сдружението

Специални сили

Други статии